Στα πλαίσια της ορθής διεκπεραίωσης της καθαριότητας της πόλης αλλά και της ομαλής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης που διενεργούνται στο Δήμο της Αθήνας, οι δημότες και γενικότερα όσοι ζουν αλλά και όσοι εργάζονται στην Αθήνα μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά υιοθετώντας μια σειρά από απλές καθημερινές κινήσεις που κάνουν την διαφορά.

Αρχικά οι δημότες θα πρέπει να ενημερώνονται για την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου από την περιοχή τους και να αποθηκεύουν τα απορρίμματα μέχρι την ώρα της αποκομιδής. Επίσης, δεν θα πρέπει να βγάζουν τα απορρίμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μεταξύ 19:00 και 22:00. Τα απορρίμματα τοποθετούνται μέσα στους κάδους ή σε συμπιεστές όπου αυτοί υπάρχουν, σε σακούλες δεμένες καλά χωρίς να παραλείπουν οι δημότες να κλείνουν τα καπάκια των κάδων. Οι κάδοι σε καμία περίπτωση δεν μετακινούνται από τη θέση τους παρά μόνο από προσωπικό του δήμου και μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης, αναφορικά με τα ογκώδη ή τα κηπευτικά απορρίμματα, οι δημότες θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τη Γραμμή του Δημότη στο "1595" ή με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος πριν κατεβάσουν τα εν λόγω αντικείμενα στο δρόμο.

Ουσιαστικό βήμα για την επιτυχία των προγραμμάτων ανακύκλωσης είναι να μην πετούν κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

Για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης είναι σημαντικό να μην απορρίπτονται στο δρόμο χαρτάκια, γόπες και άλλα μικροαντικείμενα αλλά στα ειδικά επιστύλια ή επιδαπέδια καλάθια του Δήμου.

Ένα εξίσου σημαντικό βήμα για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης αλλά και για την εξασφάλιση της υγιεινής που αφορά στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, είναι να μαζεύουν από τα πάρκα και τους δρόμους της πόλης οι ίδιοι σε σακουλάκια που θα έχουν μαζί τους, τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους.

Οι προσπάθειες για μια καθαρή Αθήνα δε σταματούν εκεί. Οι δημότες δεν πρέπει να πετούν τα απορρίμματά τους και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση, δασικές εκτάσεις εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, ενώ είναι ουσιαστικής σημασίας να φροντίζουν για την καθαριότητα της ιδιοκτησίας τους ή του οικήματός τους ακόμα κι όταν αυτό δε χρησιμοποιείται πλέον.

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να τοποθετούνται αφίσες, πανό και κάθε είδους διαφημιστικά, οπουδήποτε, παρά μόνο σε ταμπλό ειδικά για διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι εξίσου σημαντικό να συμβάλλουν και εκείνοι με τη σειρά τους στην καθαριότητα και την εξυγίανση του περιβάλλοντος στην πόλη. Πρώτα από όλα, τα απορρίμματα των καταστημάτων θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Όσον αφορά στα κιβώτια και κάθε είδους συσκευασία θα πρέπει να διπλώνονται και να συμπιέζονται ώστε να μειωθεί ο όγκος τους πριν τοποθετηθούν στους κάδους.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.