Προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σε τακτική βάση προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες, καθώς αναγνωρίζεται ως βασική ανάγκη όπως προέκυψε και από επαφές με εκπροσώπους κοινοτήτων.

Τα προγράμματα αποσκοπούν στην:

  • Ενίσχυση της δυνατότητας όσων είναι γονείς να παρακολουθούν την πρόοδο των παιδιών τους στο σχολείο.
  • Ενίσχυση των δυνατοτήτων των μεταναστών για πρόσβαση σε βασική πληροφόρηση και κατανόηση αυτής (στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στην καθημερινή επικοινωνία) με στόχο την εύρεση εργασίας, την αναζήτηση στέγης κλπ.
  • Ενίσχυση των ευκαιριών για ομαλή ένταξη.

 

Προγράμματα εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων Η/Υ

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σε τακτική βάση σεμινάρια εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που απευθύνονται:

  • Σε γυναίκες (άνεργες, μονογονείς κλπ.)
  • Σε μακροχρόνια ανέργους
  • Σε μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με τη λήξη του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα εντελώς δωρεάν να αποκτήσουν την αναγνωρισμένη από το ελληνικό δημόσιο πιστοποίηση IC3 σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης Infotest.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.