Με το Ν. 2910/01 δόθηκε η δυνατότητα στους παράνομους αλλοδαπούς που διέμεναν στην Ελλάδα να υποβάλλουν δικαιολογητικά για τη νομιμοποίησή τους.

Αρχικά στο Δήμο Αθηναίων λειτούργησαν επτά κέντρα υποδοχής αλλοδαπών (από 08:00 έως 20:00) και κατατέθηκαν περίπου 55.000 αιτήσεις, οι οποίες διαβιβάσθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής για την έκδοση ή μη των αδειών διαμονής.

Τα 7 κέντρα διαλύθηκαν σταδιακά και λειτούργησε ένα κέντρο στην οδό Σοφοκλέους 70 και Πειραιώς.

Τέλος του 2001 όταν πλέον κατατίθεντο από τους υπηκόους τρίτων χωρών περισσότερο αιτήσεις ανανέωσης της άδειας διαμονής τους, αιτήσεις αλλαγής στοιχείων κλπ, δημιουργήθηκε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, υπαγόμενο στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας.

Το έτος 2002 κατατέθηκαν περίπου 30.000 αιτήσεις, το 2003 περίπου 70.000 και το έτος 2004 κατατέθηκαν 86.000.

Σε περιόδους μεγάλης κοσμοσυρροής η υπηρεσία εργαζόταν και Σαββατοκύριακα.

Στα μέσα του έτους 2003 ξεκίνησε η μηχανοργάνωση της υπηρεσίας, η οποία το 2004 αναβαθμίστηκε και πλέον οι αιτήσεις διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχουν πλέον πλήρη στατιστικά στοιχεία.

Τον Ιανουάριο του 2005 το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών μεταφέρθηκε σε νέο μεγαλύτερο κτίριο επί της οδού Ψαρρών & Μαιζώνος 45, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι αυξημένες πλέον ανάγκες της υπηρεσίας.

 

Επίσης, με το νέο οργανισμό του Δήμου το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών έγινε Διεύθυνση Αλλοδαπών στη οποία περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα:

  • Τμήμα Διοικητικής Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών
  • Τμήμα Γραμματείας & Αρχείου
  • Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Αλλοδαπών

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.