Η συνεχής και ραγδαία αύξηση της διάδοσης των ναρκωτικών στη χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όπως αυτή υποδηλώνεται από τους σχετικούς δείκτες, αποδεικνύει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

Η εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά, παράλληλα με τις μεθόδους καταστολής και αντιμετώπισης του φαινομένου της διάδοσής τους, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες (οι έρευνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας της πρώτης χρήσης παράνομων ουσιών μειώνεται με σταθερή πορεία και τα 12 έτη πλέον συνιστούν ηλικιακό ορόσημο), τις τελευταίες δεκαετίες έχει δώσει σημαίνοντα ρόλο και ευθύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πόλη των Αθηνών, μητροπολιτικό κέντρο για όλη την Αττική και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρωτοπόρο για την άσκηση της πολιτικής αυτής. Οι συνέπειες της αύξησης της διάδοσης τόσο των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και των εξαρτητικών συμπεριφορών (πχ. τζόγος κ.ά.), αποτελούν βίωμα κάθε Αθηναίου Πολίτη.

Η Δημοτική Αρχή, δίνει σημαίνοντα ρόλο στην πρόληψη του φαινομένου, πολιτική που μόνο αυτή θα καταφέρει ουσιαστικά να βοηθήσει τα παιδιά της Αθήνας να ανακαλύψουν τον κόσμο τους μεγαλώνοντας και προστατεύοντας παράλληλα την υγεία τους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας καθημερινά μεριμνά για τη φροντίδα των χρηστών και την ένταξή τους σε θεραπευτικά προγράμματα με τελικό στόχο την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και την τελική αποδοχή τους από το κοινωνικό σύνολο.

Στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης και της αγωγής υγείας, λειτουργούν στον Δήμο της Αθήνας ήδη στα πλαίσια του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Υγεία", τέσσερα κέντρα πρόληψης σε τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής είναι αυτά να επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με την ίδρυση τριών νέων κέντρων πρόληψης. Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από τη δημοτική αρχή και η υλοποίηση της ίδρυσης των νέων κέντρων έχει δρομολογηθεί.

Ταυτόχρονα, μέριμνα της δημοτικής αρχής, αποτελεί παράλληλα με την άσκηση της πολιτικής πρωτογενούς πρόληψης, να ιδρυθεί και να λειτουργήσει πρόγραμμα θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης χρηστών, του οποίου επίσης, έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.