Στο Δήμο Αθηναίων στo Τμήμα Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας έχει οριστεί ο τομέας ισότητας των φύλων.

Ο Τομέας Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αθηναίων ασχολείται με τη συστηματική μελέτη και έρευνα των προβλημάτων των γυναικών του Δήμου Αθηναίων καθώς και την πληροφόρηση με στόχο να εξασθενήσουν τα έμφυλα στερεότυπα.

Ενθαρρύνει και ενισχύει τις γυναικείες πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς και παρακολουθεί την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών, των προγραμμάτων δράσης και των αποφάσεων της Ε.Ε. καθώς και των άλλων διεθνών Οργανισμών για την προώθηση της ισότητας στον Δήμο Αθηναίων.

Εισηγείται αναγκαία μέτρα για την υλοποίηση της νομικής και ουσιαστικής ισότητας των φύλων στο πλαίσιο των πολιτικών που υιοθετεί ο Δήμος σε διάφορους τομείς. Προωθεί προτάσεις για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Με κεντρικό στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων που υλοποιούν την ισότητα γυναικών και ανδρών ο Τομέας Πολιτικών Ισότητας των Φύλων παρακολουθεί και πραγματοποιεί :

  • Την εφαρμογή προγραμμάτων δράσης για θέματα που αφορούν γυναίκες.

  • Την πληροφόρηση με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης αντιμετώπισης και κατανόησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

  • Τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

  • Την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων για την κατανόηση και την μείωση των κοινωνικών διακρίσεων με βάση το φύλο.

  • Την εκπαίδευση και την επιμόρφωση στελεχών σε ζητήματα ισότητας των φύλων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

  • Την υποστήριξη της Δομής Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους του Δήμου Αθηναίων.

 

Τομέας Ισότητας των Φύλων

Πληροφορίες : 210 5210634 - 210 5210645

Email : [email protected]

 

 

 

 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.