Μπλε κάδος ανακύκλωσης

Τηλέφωνο: 210 3402514

Μπλέ Κάδοι Ανακύκλωσης
Πάνω από 4.000 μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του Δήμου. Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμης συσκευασίας εκτός από τα ειδικά απορρίμματα. Τα ανακυκλώσιμα υλικά απορρίπτονται στους κάδους αυτούς χωρίς να είναι σε σακούλες ενώ τα υλικά συσκευασίας πχ. χαρτοκιβώτια οφείλουν να είναι συμπιεσμένα ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Οι κάδοι αυτοί προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται σε αυτούς κοινά απορρίμματα. Η αποκομιδή των κάδων αυτών είναι καθημερινή. Οι κάδοι αδειάζουν σε ειδικά οχήματα και τα υλικά οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση.

 


 

Κώδωνες συλλογής χαρτιού και χαρτονιών
Έχουν τοποθετηθεί 158 κίτρινοι κώδωνες για τη συλλογή έντυπου χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών χωρητικότητας 3,3 m3. Η συλλεγόμενη ποσότητα χαρτιού υπολογίζεται σε 550 tn ετησίως.

Κώδωνες συλλογής γυαλιού
Έχουν τοποθετηθεί 20 κώδωνες συλλογής γυαλιού σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού
Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με εγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού. Ήδη συλλέγει ποσότητες οι οποίες οδηγούνται προς ανακύκλωση. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο 1595 για να κανονιστεί ο χώρος και ο χρόνος που μπορούν να απορρίψουν τα εν λόγω αντικείμενα ώστε να περισυλλεχθούν από τα συνεργία του δήμου. Είναι σημαντικό οι συσκευές να απορρίπτονται με προσοχή ώστε να μην σπάσουν και να εμποδιστεί η διαρροή επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

Ανακύκλωση μπαταριών
Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα εγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης μπαταριών (αυτοκινήτου και φορητών) και οδηγεί προς ανακύκλωση τις μπαταρίες που συλλέγει.

Ανακύκλωση παλαιών αυτοκινήτων
Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με τα εγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων και οδηγεί προς ανακύκλωση τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγει.

Ανακύκλωση λιπαντικών ελαίων
Ο Δήμος Αθηναίων συλλέγει τα λιπαντικά έλαια από τον μηχανολογικό εξοπλισμό του και οδηγούνται προς ανακύκλωση στο εγκεκριμένο σύστημα με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.

Ανακύκλωση ελαστικών οχημάτων
Ο Δήμος Αθηναίων συλλέγει τα ελαστικά από τα οχήματα του στόλου του και οδηγούνται προς ανακύκλωση στο εγκεκριμένο σύστημα με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.

Υπόγειο Σύστημα Ανακύκλωσης
Ο Δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει υπόγειο σύστημα ανακύκλωσης, για οποιοδήποτε ανακυκλώσιμο υλικό, στην Πλατεία Πέτρουλα στην περιοχή του Κολωνού.

Ανακύκλωση χαρτιού
Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί δωρεάν κάδους ανακύκλωσης χαρτιού εσωτερικού χώρου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Ανακύκλωση Μελανοδοχείων
Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί δωρεάν κάδους ανακύκλωσης κενών μελανοδοχείων εσωτερικού χώρου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο 1595.

Ανακύκλωση Μαγειρικών ελαίων
Ο Δήμος Αθηναίων έχει συνάψει Σύμβαση με την Εταιρεία "Πράσινο Λάδι" και έχει τοποθετήσει κάδους συλλογής μαγειρικών ελαίων στις (7) Δημοτικές Κοινότητες, στο Δημαρχειακό Μέγαρο (Λιοσίων 22), στη Δ/νση Διεύθυνση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού (Ιερά Οδός 151) και στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων Αγ. Ανδρέα. Τα μαγειρικά έλαια οδηγούνται προς ανακύκλωση στην εταιρεία.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.